Szórakozás

Dolly Parton az írástudatlanság ellen

Az amerikai countrysztár szeretné, ha minden skóciai árva lehetőséget kapna az olvasásra.

Az Imagination Library projekt keretében Parton már eddig is sokat tett az írástudatlanság leküzdéséért, a program viszont annyira sikeresnek bizonyult, hogy az énekesnő úgy döntött, itt az ideje a nemzetközi terjeszkedésnek. Parton tervei szerint a skót Imagination Library keretében az állami gondozásban lévő gyermekek havonta ajándékba kapnának egy könyvet, egészen 15 éves korukig.

„Amikor a szülővárosomban elkezdtem a programot, álmomban sem jutott volna eszembe, hogy egy nap még skót gyerekeken fogok segíteni. Nagyon sok inspirációt merítettem a zenémhez Skóciából, így azt gondolom, ha a pozíciónk megengedi, az a helyes, ha segítünk az államnak gondját viselni a gyermekeknek” – nyilatkozta Parton, majd háláját fejezte ki a skót kormány felé, amiért „őt választották erre a nemes feladatra.”

Dolly Parton rendkívül rossz körülmények között nőtt fel egy 12 gyermekes családban, Tennessee államban – és gyökereit sosem feledve, már legelső sikerei után is sokat költött jótékonyságra. 1995-ben, szülőállama botrányosan rossz írástudatlansági mutatói okán indította be az Imagination Library programot, ami mára világszerte nagyjából 30 millió kötetnyi olvasnivaló küldött szét a rászoruló gyermekeknek.

AJÁNLOTT LINKEK:

Dolly Parton ingyenkönyv-programot indít – angolul (W.E.N.N.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik