Szórakozás

Tankkal ijesztgeti a szomszédokat

A saját háza előtt "tankol", pontosabban parkol tankkal egy férfi Nagy-Britanniában szomszédjai bosszúságára.

A csendes kisvárosban, Wolvercote-ban lakó férfi 10 ezer fontért (3 millió forintért) vette a járművet – használtan. A brit hadseregé volt, és az 1960-as években használták. Igen ritka típusú a páncélos lánctalpas “jószág”, amely három személyautónyi hosszúságú és óránként 36 kilométeres csúcssebességre képes. Gazdája nem ezzel jár munkába – már csak azért sem, mert nyugdíjas, hadmérnökként dolgozott -, de néha megjáratja “vasszörnyét”.

Az utcabeliek attól tartanak, hogy tönkreteszi az aszfaltot, emellett félelmetesnek ítélik a jármű látványát – egy kisgyerek meg is kérdezte anyukáját, hogy háborúban áll-e az ország. A szomszédok azt is nehezményezik, hogy három autó helyét is elfoglalja a hadimasina. Panaszt is tettek a rendőrségen, csakhogy az tehetetlen, mivel a férfi parkolósávban állatja tankját, nem akadályozza a forgalmat és nem más háza előtt parkol. Ráadásul minden papírja megvan a járműnek, a forgalmija érvényes.

Tulajdonosa egyébként azt tervezi – legalábbis szomszédainak azt mondta -, hogy katonai bemutatókra akarja el-elvinni – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik