Szórakozás

Sztárok nagy “pofavágásai” – ahogyan még sosem láttad őket

Michael Douglas, Hugh Laurie, és Laurence Fishburne – a filmvászon helyett fotókon kellett élethűen alakítaniuk.

Howard Schatz egyike napjaink legkeresettebb fotósainak. Munkái több, nemzetközileg elismert munkákat felvonultató múzeumban és galériában is megjelentek, de számtalan fotó- és divatmagazin is előszeretettel válogat fotói közül.

A világhírű művész a napokban egy nem mindennapi ötlettel állt elő: különböző drámai helyzeteknek vetett alá színészeket, és miközben a hírességek lelkiismeretesen alakították kiszabott élethelyzeteiket, Schatz lelkesen kattogtat a fényképezőgépével, megmutatva ezzel karakterük lényegét.

Michael Douglasnek a bal oldali képen egy olyan apát kellett alakítania, akinek két hónapja eltűnt a lánya, majd a rendőrség nem sokkal később egy fiatal holttestének azonosítására rendeli be. De végül kiderül, hogy nem az ő gyermekéről van szó. A középső fotón egy kisfiú bőrébe bújt, akinek egy igencsak furcsa karneválon végig kell néznie, amint az egyik mutatványos csótányokkal tömi tele a hasát. A jobb oldali képen egy 14 éves kislányt kellett megformálnia, aki benyitva 18 éves nővérének a szobájába, szerelmeskedésen kapja testvérét.

Hugh Laurie, az első képen egy odaadó apukát alakít, akinek a 15 éves lánya a családi vacsora közepén bejelenti, hogy terhes. A középső fotón egy divattervező bőrébe bújt, aki a nagy napon szembesül azzal, hogy nem készültek el a bemutatóra az általa megálmodott ruhák. Míg végül egy nagyhangú, öntelt brit politikust kellett megformálnia, akinek a beszédét élőben közvetíti a BBC, miközben ő teljesen izgalomba jön a saját hangjától.

Laurence Fishburne sem kapott sokkal hálásabb szerepeket. Az első képen egy tönkrement forgatókönyvírót alakít, aki egy Beverly Hills-i étteremben, ebédje mellől nézi végig, ahogy egy kertész összetöri a kölcsönkért Lamborghinijét. A középső fotón egy helyettesítő tanárt formált meg, aki azzal fenyegeti meg harmadik osztályos tanulóit, hogy ha nem maradnak csöndben az óráján, akkor kis dobozokban küldi haza őket a szüleiknek. Végül pedig egy fanatikus videojátékos kisfiú helyzetébe élte bele magát, aki társaival együtt túlságosan is komolyan veszi a World of Warcraft nevű játékot.

AJÁNLOTT LINKEK:

Színészek. mint karakterek (MediaDump)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik