Szórakozás

Corey Haimet kihagyták a megemlékezésből

A ’80-as évek tinisztárja tavaly márciusban halt meg, viszont a SAG után az Oscar-ceremónián is kihagyták az éves megemlékezésből.

Az Oscar-díjátadók „In Memoriam” szegmense azoknak a hollywoodi szakembereknek állít emléket, akik abban az évben vesztették életüket. Az összeállítás szerkesztői természetesen igyekeznek minél több hollywoodi halottat megemlíteni a pár perces szegmensben, azonban az idő rövidsége miatt elkerülhetetlen, hogy kihagyjanak neveket – így történt ez a ’80-as évek kanadai tini ikonjával, Corey Haimmel is, ráadásul nem először.

Haim 2010. március 11-én hunyt el, mindössze 38 évesen. Halálának oka véletlen gyógyszer túladagolás volt. A nevét már a januári SAG-díjátadó visszaemlékező összeállításából is kihagyták – barátja és alkotótársa, Corey Feldman ekkor kijelentette, tisztában van vele, hogy generációja tagjait általában csak vonakodva ismeri el szakma, ennek ellenére reméli, hogy az Amerikai Filmakadémia megadja majd barátjának a kijáró tiszteletet. Nem így történt.

Corey Haim fiatalon lett hollywoodi sztár, és generációjának számos tagjához hasonlóan őt is drog- és alkoholproblémákkal kezelték a későbbiekben. A nagy visszatérőkkel ellentétben (mint Robert Downey Jr., vagy Kiefer Sutherland) Haim azonban nem tudott leszámolni függőségeivel – az Akadémia pedig úgy tűnik, inkább mellőzte a „dicső halottak” sorából.

AJÁNLOTT LINKEK:

Corey Haimet kihagyták az In Memoriamból – angolul (MSNBC.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik