Szórakozás

Brezsnyev limuzinja elkelt, de Honecker autója nem kellett

Egy párizsi aukción Jackie Kennedy és Charles de Gaulle "járgánya" is kalapács alá került.

Leonyid Brezsnyev egykori szovjet pártfőtitkár Zsil limuzinja magas áron, több mint 188 ezer euróért cserélt gazdát, Erich Honecker NDK-vezér Citroenje azonban senkinek sem kellett azon a vasárnapi párizsi aukción, amelyet a Szajna parton, a Grand Palais falai között rendeztek. Az árverést megelőzően a szervező brit Bonhams aukciósház legalább 45 ezer eurót remélt a francia márka CX Prestige Rallongée Turbo II jelzést viselő darabjáért, amelyet még a berlini fal leomlása előtt kértek a rettegett keletnémet vezetőnek. A kocsi külön megrendelésre készült, de végül az NDK összeomlása miatt nem szállították le Honeckernek.

Jóval nagyobb volt viszont az érdeklődés Baldvin belga király Aston Martin DB2/4-es autójáért: az 1955-ös gyártmány 333 500 euró fejében cserélt gazdát. A Bonhams igen szép eredménnyel, 10 millió euróval zárta az aukciót, amelyen egy 1933-as Bugatti Type 51 Grand Prix – egy kétüléses kocsi – 943 ezer euróért kelt el.

Ennél alacsonyabb áron, 506 ezer euróért adtak el egy 1937-es Mercedes-Benz 540K cabriót. Nem sajnálták a pénzt egy Jacqueline Kennedy néhai amerikai first lady számára gyártott Cadillac Coupéért sem, az egyik licitáló 212 750 eurót áldozott érte. Charles de Gaulle francia elnök cabriójáért 117 ezer 900 eurót adtak.

Ajánlott videó