Szórakozás

Boy George megsértette a hindukat

Az Amazing Grace című dalhoz készített klipben két hindu istenség is feltűnik – a kritikusok szerint feleslegesen és ízléstelen formában.

A tekintélyes hindu vezető, Rajan Zed botrányosnak és tiszteletlennek nevezte a dalhoz készült videót, és állítja, az istenségek ábrázolására semmi oka nem lett volna az énekesnek, hiszen nem is kapcsolódnak a dalhoz. A klipben Krishna és Ganesh istenek jelennek meg, ábrázolásuk módja mellett pedig Zed egyéb dolgokat is kritizál a videóban – többek között az sem tetszik neki, hogy Boy George véres fejjel jelenik meg a klipben, ami egyébként tele van homoszexuális utalásokkal.

„Az istenek ennyire abszurd ábrázolása zavaró lehet a hívők számára. Krishna és Ganesh isteneknek nem az a szerepük, hogy az olcsó szórakoztatás kedvéért csak úgy bedobják őket egy zenés videóba” – nyilatkozta Zed, aki hozzátette, elvárja, hogy az énekes nyilvánosan magyarázza meg tettét, és kérjen bocsánatot a hívőktől.

„A hinduizmus a legrégibb vallás a földön, ráadásul a harmadik legnagyobb is. Egy vallást sem szabad vicc tárgyává tenni” – mondta a hindu mester.

AJÁNLOTT LINKEK:

A hinduk szerint tiszteletlen a Boy George-videó – angolul (sify.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik