Szórakozás

Egy uruguayi faluba özönlenek a sztárok

Dél-Amerika legfelkapottabb üdülőhelyévé kezd válni egy kicsiny halászfalu.

Az AFP hétfői tudósítása szerint egymás után érkeznek a hírességek és gazdagok, hogy Jose Ignacióban nyaralót vegyenek. A – még – csendes környéken emiatt őrült iramban emelkednek az ingatlanárak. A gazdasági válság ellenére tavaly 157 százalékkal kellett többet fizetni a nyaralókért, mint korábban.

Shakira, a híres kolumbiai énekesnőnek is itt van nyaralója. Szintén a halászfaluban vásárolt ingatant magának az argentin producer, Marcelo Tinelli, a szintén argentin, Amalia Fortabat mágnás és a francia színésznő, Dominique Sanda is. De itt üdült Caroline monacói hercegnő és a Rolling Stones gitárosa, Ron Wood is. Így nem csoda, ha csak drágán lehet ingatlanhoz jutni. Akik idejönnek, azok a természetet, csendet, nyugalmat és a jó ételeket keresik – ezt mondja legalábbis egy helyi ingatlanügynök.

Egy 810 négyzetméteres házért a falu központjában 500 ezer dollárt (100 millió forint) is elkérnek. Ha az épület a tengerparton áll, akkor ennek a dupláját is kóstálhatja az ingatlan. Ha valaki egy farmot szeretne, öthektáros földterülettel, akkor 1 millió dollárt (200 millió forint) kell érte fizetnie, és még két kilométert kell utaznia a tengerig is.

Egy név nélkül nyilatkozó üzletember azt mondta: a falu, maga a paradicsom. Őt az sem zavarja, hogy nincs jóformán aszfaltozott út, a táblák pedig kézzel festettek. Nyüzsgésre nem kell számítani: hoteleket, diszkókat tilos a faluban építeni. A vezetőség még 1990-ban előírta, hogy csak családi házak épülhetnek, amelyek nem magasabbak hét méternél. Nyaranta mintegy 800 turista érkezik – ez a szám akkor számít nagynak, hogy a szezon után mindössze 30-an maradnak Jose Ignacióban. Ők a helyi lakosok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik