Szórakozás

Sir Sean Connery szobrot kapott Észtországban

A 14 000 dolláros bronzszobor felállítását magánadományokból finanszírozta egy tallinni társaság.

A színész bronzba öntött képmása a „The Scottish Club” whiskey-kóstolással foglalkozó társaság tallinni főhadiszállása előtt fog állni. A klub rendszeresen tüntet ki skót születésű hírességeket – legutóbb Robert Burns, skót költő emlékének állítottak mellszobrot.

A szobor leleplezésénél jelen volt Nagy-Britannia tallinni nagykövete, Peter Carter is. „Sir Sean Connery minden kétséget kizáróan egy valódi legenda. Ismerhetjük James Bondként, de úgy is, mint az évszázad legszexisebb férfi híressége. Remek brit színész, remek skót színész és vitathatatlanul Skócia egyik legnagyobb szimbóluma” – mondta a sztárról a nagykövet.

Connery, aki személyesen nem vett részt a ceremónián, nyilatkozatban köszönte meg a klub elismerését, és a legjobbakat kívánta a társaságnak.

A színész odaadó támogatója a Skót Nemzeti Pártnak és Skócia függetlenségének – évtizedek óta a Bahamákon él, és kijelentette, addig nem tér vissza szülőföldjére, amíg az ország nem függetlenedik Nagy-Britanniától. Carter a ceremónia alatt Connery politikai nézeteiről is beszélt, valamint kijelentette, azzal, hogy a színész 2000-ben elfogadta a lovagi címet, bebizonyította, hogy lelke mélyén tiszteli és támogatja a királynőt.

AJÁNLOTT LINKEK:

Connery szobrot kapott Tallinn-ban – angolul (W.E.N.N.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik