Szórakozás

A Disney Worldbe utaztak a chilei bányászok

A tavaly októberben a föld alól kimenekített vájárok és családtagjaik hat napot töltenek az orlandói szórakoztató komplexumban.

A társaság meghívására 31 vájár és családja, összesen 160 ember utazott az Egyesült Államokba csütörtökön – közölte a Disney szóvivője, Zoraya Suarez.

A bányászok hétfőn részt vesznek a hagyományos Disney-felvonuláson, ahol hősöknek nyilvánítják majd őket – mondta a szóvivő, aki szerint a chileiek ezután gyerekekkel találkoznak, hogy meséljenek a bányában töltött 69 napjuk tanulságáról is.

A vájárok augusztus 5-én rekedtek 700 méteres mélységben, miután az aranyat és rezet rejtő bánya főjárata beomlott. Sorsukat a média révén világszerte tízmilliók követték figyelemmel. A mentőalakulatok több mint két hónap után, csak október közepén tudták felszínre hozni őket.

A világhírnévre szert tett chilei férfiak ezután számos meghívást kaptak a világ különböző pontjaira. Novemberben a CNN meghívására Beverly Hillsbe mentek, hogy részt vegyenek a televíziós show felvételén, míg decemberben 26-án az Egyesült Királyságba utaztak, ahol megtekintették a Manchester United és az Arsenal mérkőzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik