Szórakozás

Megadta magát az “emberevő” majom

Csak egy napig tartott a majomriadó Misimában: Japán emberharapó makákója hétfőn szökött meg fogságából, ám kedden már ismét rács mögé került.

A hírhedt majom mintegy 120 embert harapott meg tavaly két hónap alatt alatt, mígnem októberben többhetes majomvadászat után nagy nehezen sikerült elfogni. A Szerencsés nevű makákólány egy állami vadasparkba került Misima városában, mígnem hétfőn kihasználta, hogy ketrecét tisztogatták, és kilógott a rácsok mögül. A város vezetése azonnal rendkívüli felhívásban figyelmeztette a lakosságot, hogy kiszabadult az “emberevő” majom, mindenki zárja otthona ajtaját, ablakát.

A 60 centi magas Lucky azonban ezúttal senkit sem harapott meg, mi több: elfogása igen könnyedén ment. A “misimai “queenkongra” egy parkban találtak rá és csak a nevén kellett szólítgatni, ő pedig megadón odament a rá vadászókhoz, akik visszavitték a vadasparkba.

Lucky eddig is nagy sztár volt, most feltehetően még többen lesznek kíváncsiak a megjavult “makrancos majomhölgyre”, amely tavaly hátulról támadt főként gyerekekre és idős asszonyora, megharapdálva és összekarmolva kezüket, lábukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik