Szórakozás

Stressztől szenved a mobilt nyelt krokodil

Lehet, hogy meg kell operálni a dnyiropetrovszki állatkert krokodilját, amelyik egy óvatlan pillanatban lenyelte az egyik látogató mobiltelefonját.

A kelet-ukrajnai város állatkerti tropikáriumának egyik látogatója három hete videofelvétel készítése közben ejtette a krokodilketrecbe kedvenc mobilját, amelyet azonnal lenyelt a 14 éves hüllő. A helyzetet súlyosbította, hogy a készülék gazdája ezt követően napokig hívta rezgő üzemmódra állított mobilját, míg teljesen le nem merült a készülék akkumulátora.

A Gena névre hallgató krokodil azóta mozdulatlanul fekszik, nem eszik, és széklete sincs. Eduard Manukjan, a tropikárium főmunkatársa szerint az állat alighanem súlyos stressztől szenved. Társai a jelek szerint tudatában lehetnek azzal, hogy mit él át, mivel napok óta állandóan a közvetlen közelében tartózkodnak.

Még az is elképzelhető, hogy műtétre lesz szükség a krokodil-időszámítás szerint még csupán kölyökkorban lévő hüllő életének megmentéséhez. Ha így döntenek a szakemberek, tapasztalt kijevi és zaporizzsjai állatsebészek segítségét kérik a költséges operációhoz. A dnyipropetrovszki állatkert azonban meglehetősen szegényes keretből gazdálkodik.

Az elnyelt telefon gazdája az eset óta naponta hívja az tropikárium igazgatóságát, és visszaköveteli jogos tulajdonát. Azt mondja: a készülék SIM-kártyája számára rendkívül fontos, pótolhatatlan adatokat, fényképeket és videófájlokat tartalmaz, amelyeket mindenképpen vissza szeretne kapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik