Szórakozás

Apácacsontváz lapult a poggyászban

Emberi csontvázat próbált Görögországból Ciprusra csempészni csomagjában egy szerzetes, ám lelepleződött az athéni repülőtéren.

A biztonsági emberek ruhába bugyolálva találtak egy koponyát az 56 éves ciprusi pap csomagjában, majd pedig további csontok kerültek elő, szintén textíliába tekerve. A pap azt mondta, hogy egy szent asszony maradványait viszi vissza egy ciprusi kolostorba.

Mint kiderült, az apáca négy éve hunyt el, de nem szent: sem a ciprusi, sem a görög ortodox egyház nem nyilvánította annak.

Szentek földi maradványainak imádása bevett hagyomány a görög ortodox egyházban, a szóban forgó apácát pedig akár szentként is tisztelhették abban a ciprusi kolostorban, ahol egy ideig élt. Mindazonáltal Ciprus érseke arra gyanakszik, hogy sarlatánok pénzszerzési próbálkozása a csontvázcsempészés. Számos tomplomban ugyanis akadnak kiállított emberi földi maradványok, hogy a hívők megérinthessék, megcsókolhassák őket és adakozzanak egy “mellékelt” perselybe.

A csontcsempész szerzetest őrizetbe vették az athéni repülőtéren, de elengedték, miután eljárást indítottak ellene lopás és halottgyalázás címén. Kolostorában három hónapra felfüggesztették papi teendőinek ellátása alól, mert engedély nélkül távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik