Szórakozás

Ő Amerika szépe idén

Nebraska szépét, a 17 éves Teresa Scanlan zongoristát választották egész Amerika legújabb szépségkirálynőjévé szombaton Las Vegasban.
Kapcsolódó cikkek

Miss Nebraska a legfiatalabb szépségkirálynő azóta, hogy az 1938-ban 17 évben állapították meg a Miss America-versenyek alsó korhatárát. Az első mustrán, amelyet 1921-ben tartottak, még a 15 éves Margaret Gormant koronázták Miss Americává.

A Planet Hollywood szállodában és kaszinóban rendezett versenyen a hétgyermekes jugoszláv bevándorlócsaládból származó Scanlan fekete bikiniben és fehér estélyi ruhában jelent meg, és szépsége mellett zongorajátékával bűvölte el a közönséget.

Jutalma az egyéves királynői cím és egy gyémánt diadém mellett egy 50 ezer dolláros ösztöndíj, amelyből jog- és politikatudományi tanulmányait akarja finanszírozni a 18. életévét a jövő hónapban betöltő lány.

A kereken 90. alkalommal megrendezett Miss America verseny 25 ezer dollárral járó második díját Arkansas szépe, Alyse Eady nyerte, míg a harmadik helyen – ami 20 ezer dollárt jelent – Miss Hawaii, Jalee Fuselier végzett.

A Miss America verseny az utóbbi időben valamelyest háttérbe szorult a népszerűbb Miss USA mellett, és 2005 óta például már csak fizetős tévécsatornák közvetítették a rendezvényt, bár az idén kivételesen az egyik vezető amerikai tévétársaság, az ABC is vállalta a sugárzást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik