Szórakozás

Képzelt apát kerestetnek az RTL Klub műsorvezetőjével

Boros Krisztát egy gyámhivatali levél nemrég arra kötelezte, hogy ha az igazit nem nevezi meg, találjon ki egy elképzelt apukát a gyermekének.

A négy hónapos Bálint Boros Kriszta kisfia. Mosolygós, kiegyensúlyozott baba, akit anyukája mellett rokonok és barátok hada is imád.

A híradós soha nem csinált titkot abból, hogy egyedül vállal gyermeket, többször is elmondta, már azelőtt vége lett a kapcsolatának, hogy megtudta, Bálint megszületik. Az apuka beleegyezésével megtartotta a kisfiút, akit egyedül nevel fel, a férfi nem vesz részt az életükben.

Boros Kriszta nemrég levelet kapott a gyámhivataltól: azt kérték, nevezze meg Bálint édesapját. Ha nem szeretné, három éve van arra, hogy megnevezzen egy képzelt apát, de ha ezt sem teszi meg, majd a gyámhivatal kitalál egyet. Az önkormányzatnál már egész lista van képzelt apákból – számolt be az RTL Klub Házon kívül című műsora.

A hivatal szerint egyetlen gyermek születési anyakönyvi kivonatában sem szerepelhet üresen az apa családi és utónevét megjelölő rubrika, mert ha mégis kitöltetlen marad, akkor a csecsemők jogi státusza rendezetlen lenne. Ezért kell az anyukáknak a hasukra ütniük, és bemondaniuk egy jól hangzó férfi nevet.

A szabály értelmét senki sem tudta megmondani. Az új polgári törvénykönyvet a tervek szerint 2013-ban fogadják el, és lehet, hogy több mint 60 év után ezt a jogszabályt is felülírják. Ha így lesz, akkor több száz egyedülálló anya lélegezhet fel.

AJÁNLOTT LINKEK:

A Házon kívül adása (RTL Most)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik