Szórakozás

Ezer eurót koldul össze havonta

A "Macska" néven ismerté vált román hajléktalan évente 12 ezer eurót visz haza az utcáról.

A férfi születésétől fogva árvaházban nevelkedett. Kisgyermek kora óta koldul. Lopásra még nem adta a fejét, legalábbis ezt állítja.

A hajléktalan Macska nyáron még csak elboldogul lakás nélkül, télen azonban meleg helyre van szüksége az alváshoz. Ezért előszeretettel veszteget meg egyes bárpincéreket, hogy hagyják, aludjon a lokálokban.

“Egy nap oda jutottam, hogy tudtam vásárolni egy televíziót, egy plazmát az egyik bárosnak. Hazavittem a lakására. Ha nem tettem volna, következő éjszaka alhattam volna az elhagyott vagonokban az állomáson. Elég jól keresek a kéregetésből, naponta olyan 130-150 lejt. Soha nem loptam, és nem is fogok, mert az Isten mindent lát, és én vallásos vagyok” – magyarázta a koldus.

“Elég gyakran jár bárba, nézi a tévét, szinte mindig csak a híreket, van egy kedvenc csatornája. Vett egy televíziót a bárnak, de hálája jeléül nekem adta. A legjobb barátjának tart. Meghívja az ismerőseit egy pohárkára, és bár a rendőröket nem nagyon kedveli, mindenkivel szépen viselkedik” – mesélte a báros.

Karácsonykor még a híres futballistánál, Cosmin Contránál is kéregetett. A focista és édesanyja 20 lejt és ennivalót adott a Macskának az ünnepköszöntésért. A pénzből a Macska Herkulesfürdő termálfürdőiben pihente át az ünnepeket, majd karácsony után nem sokkal visszatért a “munkahelyére”.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ezer eurót keres havonta egy koldus (manna.ro)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik