Szórakozás

A világ legkövérebb embere a társadalombiztosítót okolja testsúlyáért

Paul Mason állítja, ha az állami egészségügyi ellátás megfelelő lett volna, sosem éri el a 450 kilót.

A brit óriás úgy döntött, bepereli az NHS-t (National Health Service), mert annak idején az orvosok nem voltak hajlandóak étkezési rendellenességgel kezelni – helyette sportolni és diétázni küldték.

Mason először 1996-ban kért orvosi segítséget, a súlya ekkor már elérte a 190 kilogrammot. Azt a választ kapta, hogy sportoljon többet, és minden rendben lesz. Amikor azonban testsúlya elérte a kritikus 400 kilót, Mason újra felkereste az orvosi rendelőt, és állítása szerint szinte könyörgött az orvosoknak, hogy beutalják egy étkezési rendellenességeket kezelő specialistához – erre elküldték egy diétás szakemberhez.

Az 50 éves férfi szerint még idejében meg lehetett volna állítani súlygyarapodását, ha az őt ellátó orvosok komolyan veszik a problémáját és hallgatnak rá. A perrel szeretne példát statuálni, és a várható kártérítést jótékony célokra kívánja fordítani. „Szeretném, ha senkinek sem kéne keresztülmennie azon, amin nekem kellett” – magyarázta a rekordnagyságú férfi.

Több évnyi huzavona után – hiszen ezzel a testsúllyal nem olyan könnyű valakit A pontból B pontba szállítani, illetve egyáltalán kiszabadítani saját háza fogságából – Masonon gyomorgyűrű-műtétet hajtottak végre. Köszönhetően az operációnak, a férfi mára „csak” 230 kilót nyom, és legalább 100 kilót még mindenképpen le szeretne adni.

Saját bevallása szerint 450 kilósan körülbelül 20,000 kalóriát fogyasztott el egyetlen nap alatt. „Ez azonban nem mentesíti az orvosokat a felelősség alól” – érvelt bírósági beadványában Mason.

AJÁNLOTT LINKEK:

A világ legkovövérebb embere pereli a biztosítót – angolul (Jezebel)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik