Szórakozás

Nyomorgás vár a sztárokra időskorban?

A gondtalan nyugdíjas évek a hírességek számára sem biztosított. Ahhoz, hogy viszonylag jól élhessenek, már most takarékoskodniuk kell.

A megasztár második helyezettje, Kökény Attila megdöbbenve szembesült azzal a TV2 Aktív című adásában, hogy mennyi pénzt kellene már most félre tennie. A pénzügyi szakértő szerint az énekes nyugdíjszelvényén 30 év múlva szereplő összeg nem ígér éppen gondtalan időskort. Ahhoz, hogy élete utolsó harmadában gondtalanul éljen családjával, havonta 60-70 ezer forintot kellene félretennie.

Attilánál Demcsák Zsuzsa sem számíthat sokkal magasabb nyugdíjra, számításai szerint körülbelül 100 ezer forinttal csönget majd be hozzá havonta a postás. A műsorvezető noha az átlagon felül keres, nyugdíja pont ennek az összegnek a harmada lehet majd, ezért Zsuzsa és férje már most gondol a nyugdíj-kiegészítésre: minden hónapban 20 ezer forintot félretesznek a fizetésükből.

Ahogyan Gubás Gabit sem veti majd fel a pénz, ha visszavonul. 50 és 80 ezer forint közötti összeggel számol. A színésznő Demcsákkal ellentétben egyáltalán nem gondol a jövőre, és az isteni gondviselésre bízza magát.

A gondtalan öregkor tekintetében a pénzügyi szakértők szerint mindenki csak magára számíthat. Egyetlen megoldás létezik, spórolni kell.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nyomorgó nyugdíjasok lesznek a sztárok? (TV2.hhu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik