Szórakozás

Heidi, a kancsal oposszum az új sztár

Heidi személyében ugyanolyan csillag született, mint amilyen Knut, a berlini állatkert jegesmedvéje és az azóta elhalálozott Paul, az oberhauseni jóspolip volt.

Az AFP szerint a lipcsei állatkerteknek jól jön anyagilag, ha a világhálón sztárrá válik valamelyik lakójuk. Ezt történik most Heidivel. A kis oposszumot egy észak-karolinai állatmenhely előtt találták tavaly, testvérével, Nairával, aztán egy dán állatparkon keresztül a lipcsei állatkertbe vitték őket egy harmadik társukkal, a hím Teddyvel.

Most pedig felkerültek az internetre, de a két és fél éves Heidi lett a sztár a vicces kinézete miatt. Kancsalsága révén a Facebookon már több tízezer rajongója van. A lipcsei állatkert létre is hozott egy külön weboldalt Heidinek, és azon bejelentették, hogy a kis oposszumokat július 1-jén mutatják be a látogatóknak.

A lipcsei állatkert azt állítja, hogy nem akarnak üzletet csinálni a kancsal Heidiből, mert ők a borneói orrszarvúak globális megmentési programjában dolgoznak.

Ezt azonban senki nem hiszi el, de nem is veszi zokon, ha állatokat sztárolnak, és ebből haszna van egy állatkertnek. Mindenesetre már megjelent egy videó, amelyen három kislány énekel Heidiről, egy német cég pedig bejelentette, hogy plüss-Heidiket fog piacra dobni.”Mindenkit szeretettel várunk július 1-jén, amikor bemutatjuk Heidit, de ne tízezrek jöjjenek”- olvasható a lipcsei állatkert üzenete a Facebookon.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik