Szórakozás

Krokodil Dundee perre megy

Paul Hogan perre készül az ausztrál kormány ellen, amiért az ellene adócsalás címén indított eljárással megsértette a jó hírnevét.

A 71 éves színészt a hatóságok azzal vádolták, hogy külföldi adóparadicsomokba menekítette eltitkolt jövedelmét.

Hogan ügyvédje elmondta, hogy a színész mintegy 80 millió dollár kártérítésre tart igényt a több mint öt éven át tartó vizsgálat során elszenvedett sérelmei miatt.

Az Ausztráliában és az Egyesült Államokban indított és tavaly novemberben lezárult vizsgálat annak bizonyítására irányult, hogy Hogan off-shore számlákra mentette filmes bevételeit, és ily módon az évek során több tízmillió dolláros adótartozást halmozott fel Ausztráliában. Az ügyben nemcsak a színészt, hanem üzleti menedzserét is felelősségre akarták vonni.

A családjával Los Angelesben élő Hogan mindvégig tagadta az adócsalással kapcsolatos vádakat, sőt többször hangsúlyozta, hogy tetemes összegű adót fizetett be jövedelmei után az ausztrál államkasszába. Ennek ellenére odáig fajult a vita, hogy augusztusban, amikor hazalátogatott édesanyja temetésére, az adóhatóság nem akarta visszaengedni az Egyesült Államokba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik