Szórakozás

Madártetemek után döglött halak

A szilveszteri „madáreső” után újabb különös esetre derült fény Arkansas államban.

Az előzetes becslések szerint durván 100,000 haltetemet sodort partra Ozark városa mellett az Arkansas-folyó. Ugyan a furcsa jelenséget csak most jelentették, az első tetemeket egy nappal a beebe-i madarak megjelenése előtt észlelték a halászok.

A hatóságok a bejelentéssel meg akarták várni a toxikológiai vizsgálatok eredményét. „Nem mérgezés történt, ezt a laboreredmények is bizonyítják, valamit az a tény, hogy csak árnyékhalakat sodort partra a víz. A méreg nem válogatott volna a fajok között” – állt közleményükben.
A horgászatot nem tiltották be a területen, csak arra kérik a lakosságot, ne egyenek a döglött halakból – a tetemek eltakarítását pedig a természetre bízzák.

Ozark és Beebe városok 190 kilométerre fekszenek egymástól. A hatóságok folytatják a vizsgálatot a megmagyarázhatatlan tömeges állatpusztulások ügyében, de egyelőre nem feltételeznek kapcsolatot a két eset között. Az összeesküvés elméletek szerelmesei azonban ismét akcióba lendültek: a legvadabb feltételezések szerint az újévvel elkezdődött „természeti folyamat” jövő év decemberére fogja elérni csúcspontját, amikor a maják jövendölésének megfelelően eljön a világvége.

AJÁNLOTT LINKEK:

Százezer döglött hal az Arkansas-folyóban – angolul (MSNBC.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik