Szórakozás

Stephen Baldwin beperelte Kevin Costnert

A színész állítja, Costner millióktól fosztotta meg a BP olajkatasztrófája kapcsán.

Baldwin még áprilisban – alig pár nappal a Deepwater Horizon fúrótornyon történt robbanás után – döntött úgy, hogy 10 százalékos részesedést vásárol egy vállalatban, ami olaj és víz szétválasztására alkalmas szűrőket gyárt. A cég termékei mögötti technológiát Kevin Costner Waterwold – Vízivilág című filmjének forgatására fejlesztették ki 1995-ben.

A louisianai szövetségi bíróságnak benyújtott keresetében Baldwin azzal vádolja Costnert és a céget, hogy csőbe húzták, és mindent megtettek azért, hogy a részvényvásárlás ne tűnjön jó befektetésnek: letagadták, hogy a cég mögötti technológia iránt a BP komolyan érdeklődik, valamint úgy állították be a vállalatot, mint ami mögül már a nagy támogató Costner is kihátrált. Ezekkel a hamis információkkal pedig végül arra kényszerítették, hogy addigra már megvásárolt részvényeitől minél gyorsabban megszabaduljon.

Baldwin rosszul elsült üzleti próbálkozása után a szűrőtechnológiát mintegy 52 millió dollárért vette meg a British Petroleum – nem elhanyagolható összeggel gazdagítva a kis cég részvényeseit, köztük Kevin Costnert is.

AJÁNLOTT LINKEK:

Stephen Baldwin: “Costner kirabolt!” – angolul (TMZ)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik