Szórakozás

Nyuszinak öltözött riporter a parlamentben

Az ukrán állami tévé munkatársa, Roman Vintoniv azt állította, hogy így akar tiltakozni a képviselők időnként"nevetséges viselkedése" ellen.

Az újságíró tetőtől talpig fehér nyuszinak öltözött, stílszerűen még hatalmas fülei is voltak. Vintoniv nagyon komoly arcot vágott, amikor odalépett nyusziként a megdöbbent képviselőkhöz, hogy interjúkat készítsen velük. Elmondása szerint gúnyos akciójához az adta a végső lökést, hogy a múlt héten összeverekedtek képviselők az ülésteremben, és többen meg is sérültek.

“Ha a Verkhovna Rada (ukrán parlament) cirkusszá válik, akkor ezt hivatalosan is be kell jelenteni, és ennek megfelelően kell öltözködni”- nyilatkozta a zsurnaliszta az Ukrajnszka Pravda nevű hírportálnak. A portál szerint a parlament sajtószolgálatának emberei megpróbálták kivezetni Vintonivot arra hivatkozva, hogy kinézete nem felel meg a házszabálynak.

Ekkor kollegájuk védelmére keltek más újságírók közölve, hogy a parlamentnek nincs öltözködési kódex, és Vintoniv el tudja látni így is a munkáját, és interjúkat képes készíteni. Több képviselő ugyanis nem volt hajlandó szóba állni a nyuszinak öltözött újságíróval.

A Vintoniv által említett verekedés a múlt csütörtökön történt, Több parlamenti képviselőt is hordágyon szállítottak el a mentők, miután kormánypárti képviselők csütörtök este megostromolták az ukrán parlament ellenzék által megszállt elnöki pulpitusát. Az ellenzék a volt kormányfő, Julia Timosenko elleni eljárás miatt tiltakozott.

Egy képviselőt súlyos fejsérülésekkel vittek kórházba, egy másiknak az állkapcsát törték el egy székkel. A kijevi ügyészség kedden azt közölte, hogy büntető eljárást indítottak az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik