Szórakozás

Milliárdokat osztottak szét a lottózók között

Szerdán rendezték meg az El Gordo (A Kövér) becenevű karácsonyi spanyol lottósorsolást, amelyet különleges szertartással tartanak meg minden évben.

Mint az előző esztendőkben, ezúttal is tízmilliók figyelték az Európa legmagasabb, 20 százalékos munkanélküliségi rátájával küszködő országában, hogy kik a győztesei az összesen 2,32 milliárd eurós nyereményalapnak.

A világ legtöbbet fizető lottójának tartott El Gordo főnyereményét idén azok között osztják szét, akiknek szelvénye a 79250-es sorszámú. A speciális spanyol lottószabályok értelmében több szelvény rendelkezhet ugyanazzal a nyertes számmal. Szerdán az ellenőrző bizottság megállapítása szerint a 1,950 darab győztes szelvény akadt. A nyertesek főleg madridiak, barcelonaiak, és Alicantéból valók, és fejenként nagyjából 300 ezer eurót nyertek.

Az állami tévé által közvetített különleges szertartáson a madridi Saint Ildefonso iskola két kisdiákja volt a főszereplő. Az egyik gyerek a gregorián énekek stílusában eldalolta a díj összegét, a másik pedig a győztes sorszámot, majd mindketten felemelték azt a kis gömböt, amelyek a számokat mutatják.

A karácsonyi spanyol lottóhúzás 1812 óta ceremónia az ibériai országban. Egy lottószelvény ára húsz euró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik