Szórakozás

240 kilót fogyott 10 hónap alatt

350 kilójával közel egy évvel ezelőtt Románia legkövérebb férfijaként tartották nyilván.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a 47 éves férfin gyomorkisebbítő műtétet is végrehajtottak, így 80 százalékkal kisebb emésztőszervvel kellett felvennie a harcot a kilók ellen – írja a manna.ro.

Stelian Jurcát március nyolcadikán műtötték a fővárosi Szent János kórházban. Akkor a tűzoltók segítségére volt szükség, hogy a súlyos egészségi problémákkal küszködő férfit be lehessen szállítani a kórházba.

A Bukarestben élő férfi célja, hogy testsúlya ne haladja meg a száz kilogrammot. Orvosa előírásait követve még tíz kilót kellene, hogy leadjon. “A műtétet követő első hónapokban csak pépeket ettem, de most már normálisan étkezem, természetesen szigorúan követve az orvos előírásait” – magyarázta a férfi.

Reggelire két szelet pirítós jár sovány sajttal vagy joghurttal. Ebédre és uzsonnára húslevest, valamint marhahússal, csirkével vagy hallal tálalt rizst eszik. A gyümölcsökben gazdag menüt a koraesti órákig elfogyasztja, vacsorával már nem terheli a gyomrát.

A férfi azt is bevallotta, hogy nem bír sokat enni, hamar eléri a telítettség érzését. Az étvágya is hatalmasat csappant a műtét után. “Ritkán megkívánom a paradicsomsalátát hagymával és uborkával, de nem engedhetem meg magamnak, nagyon nehezen emésztek” – tette hozzá.

Stelian Jurcă most készül második műtétére, amelyre az ünnepek után kerítenek sort. “Levágják az összes fölösleges bőrt, ami a fogyásom miatt keletkezett. A megereszkedett felületek miatt nem tudok járni” – vallotta be a férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik