Szórakozás

Mestersége címere: halotthalász

Bár pénzt általában nem kapnak a folyókból kifogott holttestek után, nagy elismerésben részesülnek azok, akik ezt a "hobbit" űzik Kínában.

A halotthalászás egyre divatosabb a keleti országban, ugyanis egyre többen fojtják vízbe magukat, vagy történik velük baleset.

A legtöbb holttestet a Sárga folyóból mentik ki, főleg a folyónak a Lanzhou várossal határos 30 kilométeres szakasza a legközkedveltebb, itt gyűlik össze a legtöbb halott – írja a manna.ro.

Az 55 éves Wei Xipeng az egyik férfi azok közül, akik ezzel foglalkoznak. Wei Xipeng évente akár 80-100 testet is összeszed, és tapasztalatának köszönhetően pénzt is kap munkájáért. Attól függően, hogy ki bízza meg, 450 dollárt is kap egy-egy holttestért.
Az is előfordult, hogy a kifogott testet újra vissza kellett dobni a vízbe, ugyanis a hozzátartozók nem tartottak rá igényt, vagy már nem akarták. “A legtöbb holttest, melyekre nem tartanak igényt, nőké, akik munkájuk miatt Lanzhou városába ingáznak. Legtöbbjüket megölik” – magyarázta Xipeng.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a világon az öngyilkosságok 26 százalékát Kínában követik el.

Xipeng nem az egyetlen, aki holttestek kiemelésével foglalkozik, a CNN nemrégiben egy másik halászról készített összeállítást.

AJÁNLOTT LINKEK:

Divatos szakma a halotthalászás Kínában (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik