Szórakozás

Gyermekpornóra csábít a Barbie baba?

A rejtett kamerás játékszer veszélyeire figyelmeztetett az FBI.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) szóvivője kedden számolt be arról, hogy bár a novemberben kiadott riasztás véletlenül egyes médiumokhoz is eljutott, az csupán a hatóságoknak szólt, hogy a nyomozások során a Barbie Video Girl játékszer se kerülje el a figyelmüket. Ugyanis mint bármely más videofelszerelés, a rejtett kamerás baba is őrizhet bizonyítékokat, kiváltképp, hogy a babával akár gyermekpornó-felvételek is készíthetők.

A 49,99 dollárért (10 500 forintért) árult baba hátába LCD-képernyőt építettek. A Barbie-perspektívából készült videót a nyakláncába rejtett kamera veszi fel. A baba harmincpercnyi felvételre alkalmas, a kész anyagot egy USB-kábellel televízión vagy számítógépen is meg lehet nézni.

A játékot gyártó Mattel közleményben szögezte le, hogy a vállalat számára első a gyermekek biztonsága. A termékeiket a gyermekekkel együtt, az érdekeik maximális szem előtt tartásával fejlesztik ki. Munkatársaik többsége maga is szülő, ezért átérzik a gyermekek biztonságának fontosságát – fogalmazott a cég.

A média már ráharapott a témára, de mint Gerrick Johnson játékipari elemző kifejtette: reméli, hogy nem lesz alapja a félelmeknek. “Szerintem ez egy okos termék, a gyerekek szeretnek videózni, és a kész képeket számítógépre tölteni.”

Az ágazat egy másik elemzője, Jim Silver, a Timetoplaymag.com szerkesztője úgy vélte, az egész csupán vihar egy pohár vízben. “Az isten szerelmére, ez csak egy baba” – mondta Silver.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!