Szórakozás

Stradivari-hegedűje bánta a zenész éhségét

A zenész szendvicset vett egy üzletben, és eközben ellopták a hangszerét.

A brit rendőrség felhívást tett közzé az 1,2 millió font (396 millió forint) értékű hangszer visszaszerzésére, a zenész biztosítója, a Lark Insurance Broking Group pedig 15 ezer fontot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

A Stradivarit még november 29-én lopták el a Euston metrómegálló környékén. A művész betért egy Pret-A-Manger kávézóba, ahol nem sokkal később észrevette, hogy a hegedűje eltűnt. Azonnal értesítette a rendőrséget.

A tokban Antonio Stradivari egy 1696-ban készített hegedűje, valamint egy Peccatte- és egy Bazin-vonó volt. Utóbbi kettő értéke 62 ezer, illetve ötezer font.

“Ezek a darabok jelentős érzelmi és szakmai értékkel bírnak az áldozat számára – fogalmazott közleményében Andy Rose nyomozó. – Noha valóban nagyon értékesek, rendkívül nehéz lenne túladni rajtuk, mivel olyannyira ritkák és különlegesek, hogy hamar fel lehet őket ismerni.”

A rendőrség nem nevezte meg a hangszer tulajdonosát, de a szigetország sajtója úgy értesült, hogy a hegedű birtokosa a 32 éves koreai születésű Min Dzsin Kim.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik