Szórakozás

Elrendelték egy gyilkos kisminkelését Floridában

Egy floridai bíróság elrendelte, hogy az esküdtszék semlegességének megőrzése érdekében, közköltségen sminkkel fedjék el egy emberöléssel gyanúsított férfi tetoválásait.

John Dutillio, akit két személy megkéselése miatt állítottak bíróság elé – az egyikük életét vesztette – nyakának egyik oldalára horogkeresztet, a másikra egy közelebbről nem részletezett, sértő kifejezést tetováltatott, az arcára pedig egy, a jobb szemürege fölött elhaladó, több öltéssel összevarrt sebhelyet.

Dutillio, aki 2006-ban egy nőt és egy tinédzsert szúrt meg – utóbbit halálosan – a börtönben tetováltatta ki magát. A bíróság azzal indokolta a kisminkelésre vonatkozó utasítást, hogy az esküdtszéket nem befolyásolhatják előítéletek, miközben kizárólag a tények vizsgálatára alapozva hozza meg ítéletét.

A vádlott 45 percig tartó kozmetikai kikészítése napi 125 dollárba kerül. A férfi kirendelt ügyvédje, Bjorn E. Brunvald a The New York Timesnak úgy nyilatkozott, hogy 10 kozmetikust kellett felhívnia, amíg egy végül kötélnek állt. A védő azt próbálja bebizonyítani, hogy a gyilkosról adott személyleírás jobban illik Dutillio neonáci csoportjának egy másik tagjára, mint kliensére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik