Szórakozás

Eladó Lee Harvey Oswald koporsója

Kalapács alá került John F. Kennedy amerikai elnök feltételezett gyilkosának első koporsója.

A Reuters brit hírügynökség fogalmazása szerint “tetem nincs benne”. A koporsót december 16-án árverezik el, kikiáltási ára ezer dollár (hozzávetőleg 200 ezer forint). A várakozások szerint ennél jóval drágábban kel majd el, mivel számos múzeumot és magánszemélyt érdekel John F. Kennedy, akit 1963-ban lőttek agyon Dallasban.

A merénylet elkövetőjének vagy elkövetőinek személye, pontos körülményei máig sem tisztázottak. Oswald volt a fő gyanúsított, aztán hamarosan vele is merénylet végzett: lelőtte egy Jack Ruby nevű férfi.

A koporsó 1981-ig volt a földben, akkor kihantolták Oswaldot, mert özvegye arra gyanakodott, hogy nem néhai férje fekszik a sírban, hanem hasonmása, egy orosz ügynök. A laboratóriumi vizsgálatok azonban megerősítették, hogy valódban Oswald a halott; a tetemet egy másik koporsóban vissza is tették eredeti helyére a Fort Worth-i Shannon Rose temetőben.

Most az első koporsó kerül árverésre. Nincs túl jó állapotban, mivel fenyőből készült, és a nedvességtől alaposan megrongálódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik