Szórakozás

Luxusautóba rohant: élete végéig fizethet

Mintegy 63 millió forintot kell fizetnie egy orosz házmesternek, mert Moszkvában közlekedési balesete volt.

A Tveri férfi egy moszkvai hídról jött le, belerohant az előtte álló kocsiba, és fellökte azt a járdára, majd a korlátnak ütközve összetörte az elejét is.

A kocsi egy Maybach volt: ez afféle méretre készülő Mercedes. Szinte minden opcionális rajta, a kézi csomózású szőnyegektől, a műszerfal nemesfa-borításáig, és az ülések bőr, gyapjú, vagy selyem kárpitjáig. Az idei modelleket a sajtó kerekeken guruló luxusvillának nevezte, a szerényebb modell ára 310 ezer eurónál (közel 87 millió forintnál) kezdődik.

A Moszkvában összetört Maybach javítási költsége mintegy 63 millió forintnak megfelelő összeget tett ki, a biztosító kifizette ugyan, de kiállította a számlát a szerény keresetű házmesternek, Szergej Perepelkinnek.

A férfi azzal érvel, hogy nem hajtott végre semmiféle manővert, csak egy pocsolyából az autója által felcsapott víz teljesen elborította a szélvédőjét, és aztán egy lökést érzett. A kocsiból kiszállva látta meg, hogy a világ egyik legdrágább autójába ment bele.

Perepelkin bírósági úton szándékozik megtámadni a biztosítót, és a közlekedésrendészet munkatársai által a helyszínen felvett jegyzőkönyvet is. A Moszkovszkij Komszomolec című lap szerint azonban a jogászok úgy vélik: gyakorlatilag nincs esélye rá, hogy megnyerje a pert, vagyis minden bizonnyal élete végéig fizetnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik