Szórakozás

Debrecenbe érkezik a világjáró kerékpáros

Világjáró útja során Debrecenbe érkezik pénteken délután Randolph Westphal rákbeteg kerékpáros, akit Kósa Lajos polgármester fogad a Régi Városháza előtt.

Ezután a világjáró kerékpáros a Református Nagytemplom gyülekezeti termében találkozik fiatalokkal és az egyházkerület tagjaival.

Randolph Westphal a kerékpározás Guiness-rekordere. Az elmúlt 23 évben kutyái kíséretében több mint 170 ezer kilométert tett meg kerékpárjával, több kontinenst és számtalan országot érintve. Az 52 éves német férfi 1987-ben indult el kerékpárjával Amerikába, ahol ottléte során bőrrákot diagnosztizáltak nála, s csupán néhány hónapot jósoltak neki az orvosok. Ő azonban nem adta fel, újra útnak indult kutyájával, aki az egyetlen családtagja volt. Célja, hogy erőt adjon a beteg embereknek ahhoz, hogy mindig van remény az életben maradásra.

Útja során 1996-ban Argentínában elgázolta egy teherautó. Túlélte a balesetet, de súlyos sérüléseket szenvedett, elvesztette az emlékezetét, újra meg kellet tanulnia járni is. Kutyája elpusztult. A világjáró kerékpáros bal lábát negyvenszer operálták, de töretlenül folytatta missziós útját. Folyamatosan kiújuló rákos betegsége sem tudta megtörni, jelenleg 2 kutya kíséri, akik “szánhúzóként” segítik is az előrehaladást és a kerékpárhoz kapcsolt utánfutón lévő felszerelés cipelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik