Szórakozás

Internetes szavazók döntenek egy kisbaba életéről

Az amerikai házaspár a közönségre bízza, hogy elvetessék-e magzatukat vagy sem.

Honlapjukon ultrahangos felvételeket is bemutatnak, december 7-ig lehet dönteni a baba sorsáról, a szülők állítólag nem tudnak ugyanis.

Pete és Alisha Arnold azt mondja: nagyon komolyan veszik a közönség döntését, akármi is legyen az. “Ez is egyfajta kongresszus. Szavaznak valamiről, de az elnöknek vétójoga van” – mondta az apa. A 30 éves szülők honlapjára eleinte nem sokan voltak kíváncsiak, de a napokban híre ment, és alaposan megugrott a látogatottsága. A kommentelők nem rejtik véka alá véleményüket. “Mennyire szánalmas és undorító trükk, hogy 15 perc hírnevet szerezzenek maguknak” – írja egyikük. Egy másik hozzászóló pedig azt írja, hogy a nő szülje csak meg a gyereket, de rögtön adja is örökbe, hogy esélye legyen a normális életre.

A szavazás péntek reggeli állása szerint az emberek 81 százaléka megtartaná a gyereket, a többi pedig az abortuszt javasolja a szülőknek. A voksolás december 7-én zárul, két nappal a minnesotai abortusztilalom életbe lépése előtt. A 10 éve házas Arnoldék azt mondják: azért hozták létre a honlapot, mert nem biztosak benne, hogy készen állnak a szülői szerepre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik