Szórakozás

Oprah Winfrey a legjobban kereső női híresség

Bár a szórakoztatóipar női hírességei igencsak jól keresnek, de még így is elmaradnak férfi társaiktól a Forbes magazin listája szerint.

A kedden közzéstett összesítésből kiderült, a legjobban kereső női hírességek 835 millió dollárt (166,77 milliárd forintnak megfelelő összeget) gyűjtöttek 2009. június 1-je és 2010. június 1-je között. A férfiak viszont ennél is többet, 1,2 milliárd dollárt (238,24 milliárd forint). Összességében azonban mégis egy nő vitte el a pálmát, Oprah Winfrey televíziós személyiség 315 millióval gazdagodott, ezzel ő az év legjobban kereső szórakoztatóipari híressége.

A nők kereseti listáján Beyoncé Knowles énekesnő érdemelte ki a második helyet, ő teltházas koncertturnéja, a nevével fémjelzett parfüm, valamint saját divatmárkája révén 87 millió dollárral gyarapította bankszámláját. Ezzel az összeggel a férfiak listáján a kilencedik helyet csíphette volna el. A többi nő viszont már nem ért a férfiak keresetének nyomába.

A Forbes újságírói ügynökökkel, menedzserekkel, producerekkel és ügyvédekkel beszéltek, hogy felbecsüljék a női hírességek keresetét. Noha a listán szereplő nők közül jó néhány a film és a televízió világából érkezik, a listát mégis a zenészek uralják.

A harmadik helyen Britney Spears áll 64 millió dolláros bevétellel. A negyedik helyen Lady Gaga, az ötödiken Madonna áll. Spears szintén sikeres turnén van túl, emellett a többek között az Elizabeth Arden kozmetikai céggel kötött reklámszerződése is jócskán hizlalta kontóját. Lady Gaga először szerepel a legjobban keresők listáján, tekintélyes keresete mögött szintén koncertkörút, valamint jövedelmező reklám-megállapodások állnak. Madonna 58 millióval növelte tartalékait, az 52 éves énekesnő szerzői jogdíjaiból és divatmárkájának szerződéseiből húzott hasznot.

A Forbes internetes kiadásában elérhető lista hatodik helyén Sandra Bullock Oscar-díjas színésznő áll. Az említett időszakban két filmje – a Nászajánlat és A szív bajnokai – is kasszasiker lett, és az Oscar-díj is “növelte értékét”.

Ellen DeGeneres televíziós személyiség a hetedik helyet csípte el. A műsorvezető bejelentette, hogy hamarosan saját lemezkiadót indít, és sikeres reklámszerződéseket is magáénak tudhat. DeGeneres év alatt 55 millió dollárt keresett. Nyolcadik lett Miley Cyrus, a tinédzser énekes-színésznő 48 millióval lett gazdagabb, mindezt filmjeinek és dalainak bevételéből. Nincs oka szégyenkezni Taylor Swift country énekesnőnek, az alig 21 éves csillag vagyona 45 millióval gyarapodott. A tízes lista utolsó helyén egy bírósági tárgyalásokat idéző tévéshow házigazdája, Judge Judy, vagyis Judy Sheindlin bíró áll, ő szintén 45 millióval növelte tartalékait.

Ajánlott videó