Szórakozás

Michael J. Fox jobb ember lett a betegsége óta

A Vissza jövőbe sztárja azt állítja, hogy a Parkinson-kór segített neki változtatni az életén, ezáltal „jobb férj, jobb apa és általában jobb ember” lett.

A híresség betegségét csupán 29 éves korában diagnosztizálták, akkor rettenetes állapotba került, de nem sokkal később túljutott az első sokkon.

„Az élet egy katasztrófát hozott nekem, de megtaláltam benne a jót. Sokkal tartozom a betegségemnek, ebben nincs kétségem. Túl sokat ittam, két végén égettem a gyertyát, de a diagnózis még nagyobb idiótát csinált belőlem. Az italozás, az állandó depresszió és az egyre növekvő fájdalom elszakított a feleségemtől és a fiamtól. Padlóra kerültem. Aztán fordulatot vett az élet. Tulajdonképpen a Parkinson jobb emberré tett. Jobb férj, jobb apa és általában jobb ember lettem” – mondta Fox.

A színészről 1990-ben állapították meg, hogy a remegéssel, izomgörcsökkel, mozgási nehézségekkel járó betegségben szenved, de 1998-ig teljes titokban tartotta állapotát és tovább dolgozott. Rengeteg filmet készített a 80-as években, ezek közül a leghíresebb a Vissza a jövőbe sorozat, amivel a mai napig rendszeresen találkozik.

„Minden áldott este leadják valahol, régen azonnal elkapcsoltam. Most már előfordul, hogy nézem 10-15 percig, nem nosztalgiázom, csak nézem. Ez a film tett igazán híressé. Egyetlen negatív gondolatom sincs róla. Megváltoztatta az életem, rengeteg lehetőséget köszönhetek neki, amikért örökké hálás leszek. És az emberek szeretik” – emlékezett a híresség a 25 éves születésnapját ünneplő filmre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik