Szórakozás

Internetes szavazásra bocsátotta életét a művész

Oleg Mavromatti mostani akciójának célja, hogy a személytelen hivatalok helyett az egyszerű emberek döntsenek sorsáról.

Internetes rajongói kezébe adja életét, pontosabban rájuk bízza a benne lévő művész sorsát az extrém performanszairól elhíresült művész – írja a manna.ro.

Az érdeklődök interneten, Mavromatti honlapján szavazhatnak arról, hogy megbüntetik-e a provokatív művészt. Amennyiben kellő igen szavazat gyűlik össze, Oleg Mavromatti saját maga készítette villamosszékbe ül, és különböző erősségű áramütéseknek teszi ki magát. Akciójának súlyos egészségkárosító hatása is lehet, és fájdalommal járnak. Szavazni jelenleg is lehet, pontosabban november 7-től 14-ig.

A művész a performansszal fricskát szeretne mutatni többek között az orosz hatóságoknak és egyháznak. Évekkel ezelőtt el kellett hagynia Oroszországot egy film miatt, amelyet vallásellenesnek és hazaárulónak bélyegeztek.

“Abban a pillanatban, amikor egy művész radikális lépést tesz, azt mondják, hogy meg kell büntetni, akár meg is lehet ölni. Úgyhogy elhatároztam, hogy felajánlom az embereknek, hogy büntessék meg a bennem lévő művészt, melyet annyira gyűlölök, nyilatkozta Mavromatti. Lássuk, mennyire felkészültek arra, hogy a kivégzésben akár a végsőkig elmenjenek. Nincsenek kétségeim afelől, hogy képes vagyok megcsinálni akár az utóbbit is, meg akarom mutatni, az emberiség nem annyira emberséges, mint amilyennek gondolja magát”.

A művész naponta beleül a villamosszékébe, és ott várja a felhasználók szavazatait. Minél többen voksolnak igennel, annál több áramütés halad át a testén. Minden ütés bizonyos számú szavazatnak felel meg. Például száz igen voks fél másodperces, 600 Voltos áramütést jelent.

Figyelem! A felvétel csak erős idegzetűeknek ajánlott!

AJÁNLOTT LINK:

Áramütéssel ölhetik ki belőle a művészt (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik