Szórakozás

Megtalálták a modernkori Robinson Crusoe-t

A férfi mobillal és generátorral él egy szigeten; nem tudja, milyen napot írunk, de nem is érdekli.

A 67 éves, neve alapján feltételezhetően magyar Ladislau Kovács (Kovács László) több mint 20 éve él magányosan a Maros folyó egyik szigetén, az Arad megyei Pécska közelében, írja a manna.ro. Barátok, ismerősök látják el a legszükségesebb dolgokkal, gyermekei és unokái is gyakran látogatják a Cernovari szigeten élő, Kalózként, Báróként vagy Robinson Crusoe-ként emlegetett férfit. Kovács nagyon ritkán hagyja ott otthonát, és megy be a városba.

Bár gyakorlatilag nem sokat kommunikál a külvilággal, és elmondása szerint alig hatnak rá a szigeten kívül zajló történések, a férfinak generátora is van. Kivilágíthatja vele saját építésű házát, televíziókészülékén pedig hét csatorna fogható, bár ő maga nem nagyon nézi őket. Ha úgy adódik, maroktelefonján bármikor segítséget kérhet.

Elmondása szerint nincs külső bevétele, nyugdíjra két év múlva számíthat. Kenyeret egy környékbeli pékségből szállítanak neki a fiai, aminek cserébe ő gabonát küld a pékségnek. Van néhány háziállata, veteményese, és horgászni is szokott.

Mielőtt a szigetre vonult, 20 évig sofőrként járt-kelt az országban, és megunta a hosszú utakat. A jelenlegi otthonát horgászás közben fedezte fel. Hamar megszerette a szigetet, és otthagyta feleségét, illetve két, akkorra már felnőtt gyermekét, és új otthonába költözött. Felesége eleinte gyakran, később egyre ritkábban látogatta.

A férfi nem nagyon tudja, milyen napot írunk, nem is érdekli, adót nem fizet. Azt állítja, boldog, hogy megszabadulhatott a “külvilág szomorú nyűgeitől”.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mobillal és generátorral él a romániai Robinson (manna.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik