Szórakozás

Elkészült a világ legmagasabb Jézus-szobra

A talapzat nélkül 36 méter magas szobor alig két méterrel magasabb a bolíviai Cochabambánál található Cristo de la Concordia szobornál.

A szobor fejének elhelyezésével elkészült a Lengyelország nyugati részén található Swiebodzin város közelében már öt éve épülő Jézus-szobor szombaton. Ezzel már Lengyelországban található a világ legmagasabb Krisztus-szobra. A teljes egészében fehér színű, a kezét széttáró szobor 33 métere jelképezi Jézus életéveit, amelyhez még hozzájön a három méter magas tüskekorona, amellyel együtt 36 méteres lett az alkotás, a talapzatot nem számítva.

Az eddigi legmagasabb Jézus-szobor Bolíviában található. Az 1994-ben leleplezett Cristo de la Concordia a talapzat nélkül 34,2 méter magasan áll Cochabamba városánál. A világ legismertebb, és évtizedekig a világ legmagasabb Jézus-szobrának számító Rio de Janeiró-i Megváltó Jézus harminc méter magas, a talapzata nélkül.

A német-lengyel határtól ötven kilométernyire található szobrot magánadományokból állították fel, egy helyi pap kezdeményezésére. Az alkotás ellen többen is tiltakoztak, és a szkeptikusok “isteni figyelmeztetést” láttak abban, amikor egy korábbi alkalommal összeomlott egy daru, majd nem sokkal később szívrohamot kapott az ötletadó pap. Építőmérnökök pedig arra figyelmeztettek, hogy a szobor alapzata nem elég erős, és az alkotás húsz éven belül össze fog omlani – írta a Guardian című brit lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik