Szórakozás

Harcos nagyi keseríti meg az olasz politikusok életét

A 84 éves hölgy szókimondó bekiabálásai miatt már csak óvakodva mernek kilépni az olasz törvényhozás épületeiből, illetve a parlamenti előtti téren nyilatkozni a sajtónak.

A Corriere della Sera című olasz napilap internetes kiadása szerdai számában foglalkozik a “harcos nagyika” néven emlegetett hölggyel, akinek nevét és korát sokáig homály fedte. Az idős asszony azonban az olasz média, köztük az internetes portálok legújabb csillaga lett, miután bekiabálásával megszakított egy interjút, amely Anna Maria Berninivel, a kormányzó Szabadság Népe párt szóvivőjével készült. Az idős hölgy átvette szót Berninitől, majd felindultan szidalmazni kezdte a politikusokat, akik “tizenhat éve nem hoztak mást, csak szerencsétlenséget az országra.”

Az olasz asszony – keresztnevén Annarella – valóságos nemzeti hőssé vált, miután Canale5 csatorna összeállítást közölt a különböző politikusokkal készült, megszakított interjúk sorozatából. A “harcos nagyika” belekotnyeleskedett a politikusi interjúk felvételeibe, egyebek között azzal vádolta őket, hogy “ellopják az emberek pénzét.” A nézők legnagyobb örömére a meglepett politikusok – jobb és baloldaliak egyaránt – zavartan és tanácstalanul álltak a kamera előtt a kéretlen nyilatkozó mellett.

“Ki ezekkel a disznókkal!” – kiáltozta egy másik alkalommal a videokamerák előtt, bevásárlószatyorral a kezében Annarella, aki immár egyetlen római tüntetésről sem hiányzik, és a kordonok mögül fogalmazza meg számos olasz véleményét.xxx

A Facebook internetes közösségi oldalon létrehozott fiókjának eddig több mint 140.000 látogatója volt és a több száz egyetértő bejegyzés, számos youtube link mellett Olaszországban már megjelentek az “Én Annarellára szavazok” feliratú pólók is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik