Szórakozás

Szexszel fizetett a kémnő az információkért

Három és fél év börtönbüntetésre ítéltek egy dél-koreai férfit, aki szexuális szolgáltatásokért cserébe bizalmas információkat adott ki egy észak-koreai kémnőnek.

Az egykor a szöuli metrónál dolgozó, csak Oh néven említett 52 éves férfit és a Kimként azonosított 36 éves kémnőt májusban tartóztatták le. Nyolc hónappal azután, hogy a nő menekültnek álcázva magát Kínán és Laoszon keresztül Dél-Koreába érkezett. Kínában korábban egy kozmetikai üzletet és egy utazási irodát üzemeltetett, amelyeket arra használt fel, hogy információkat gyűjtsön dél-koreai turistákról. A férfi interneten ismerkedett meg vele, és 2006-ban meg is látogatta Kínában.

A bíróság úgy vélte, az eljárás során bebizonyosodott, hogy Oh annak tudatában adott bizalmas információkat a nőnek, hogy tudta, az kémként dolgozik. Az ítélet szerint a metró kiürítési terve, és más dokumentumok lehetőséget adhattak volna arra, hogy terroristatámadást hajtsanak végre a földalatti hálózat ellen. Ezért a férfi három és fél év börtönbüntetést kapott.

A nő ellen az ügyészség azonban nem is emelt vádat, mert az eljárás alatt nagyon együttműködőnek bizonyult, egészségi állapota pedig megromlott. Azt is számításba vették, hogy az eljárás során kiderült: az észak-koreai hatóságok azért kényszerítették kémkedésre, mert 1997-ben egy vonaton elvesztette kommunista párti tagsági könyvét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik