Szórakozás

Vilmos és Kate: jövőre lesz az esküvő?

A jövő év elején jelentik be Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kate Middleton eljegyzését, és a pár a nyáron össze is házasodik - legalábbis a bulvárlapok szerint.

A Daily Mirror udvari bennfentesei szerint már az is eldőlt, hogy a hercegi menyegző napját országos munkaszünetté nyilvánítják.

A jól értesült források szerint a 28 éves Vilmos – Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a trónutódlási sorban – “szívesen maradt volna agglegény a harmincas évei közepéig … ám tudja, hogy számára Kate az igazi … és felismerte, hogy nem várathatja örökké”.

A brit királyi légierő (RAF) kötelékében helikopterpilótaként szolgáló Vilmos – Nagy-Britannia jövendő uralkodója – 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege.

A herceg – általános megdöbbenésre – három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.

Az eljegyzési és esküvői találgatások hulláma időről időre magasra csap, főleg karácsony közeledtével. A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate “eljegyzési” portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt bejelentés pedig még mindig nem hangzott el.

A keddi Daily Mirror forrásai azonban most már tényként állítják, hogy az eljegyzést 2011 elején hivatalosan bejelentik, és az esküvő júliusban vagy augusztusban lesz – a pontos dátumot majd később jelölik ki. A lap szerint a trónörökösi házasság “tökéletes születésnapi ajándék lesz” a nagyszülők számára, a nagymama, II. Erzsébet királynő ugyanis jövőre lesz 85 esztendős, férje, Fülöp edinburghi herceg pedig 90. életévét tölti be.

Az esküvő időpontjáról felröppent eddigi találgatásokban 2012 is gyakran felmerült, de azt a dátumot bennfentesek kevésbé tartják valószínűnek, tekintettel arra, hogy a királynő akkor ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját, abban évben rendezik a londoni nyári olimpiai játékokat, valamint a közös lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokságot is. Ez utóbbin Vilmos – mint az angol labdarúgó szövetség elnöke – hivatalos minőségben lesz jelen, és udvari megfigyelők szerint e három nagy rendezvénysorozat mellé már “túl sok lenne” egy világraszóló trónörökösi esküvő is.

A jövő évi dátum mind valószínűbbé válását jelzi az is, hogy a legnagyobb brit fogadóiroda-hálózat, a William Hill felfüggesztette a tétek elfogadását a 2011-es hercegi esküvőre, és már csak arra lehet tippelni, hogy Vilmos és Kate melyik hónapban kel egybe.

A keddi Mirror már a várható vendéglistát is “összeállította”. A lap szerint nyilvánvalóan jelen lesznek az európai monarchiák – például Svédország, Norvégia, Hollandia, Dánia – koronás fői, emellett államfők és miniszterelnökök is, bár Barack Obama amerikai elnököt valószínűleg felesége, a királynővel híresen jó viszonyt ápoló Michelle képviseli majd.

A lap a celebvilág legnagyobb sztárjai közül Sir Paul McCartney, Sir Elton John és Phil Collins meghívását tartja bizonyosnak. A valószínű helyszín a Westminster apátság, a londoni parlamenttel szemközt emelkedő ősi koronázó templom, ahová kétezer vendég fér be. Itt tartotta esküvőjét 1947-ben II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik