Szórakozás

Bordélyházak igen, de szexnegyedek nem kellenek Tajvanon

Lazítanának az eddigi szabályozáson, és engedélyeznék a kisebb, szexuális szolgáltatásokat nyújtó üzleti vállalkozásokat Tajvanon.

A hatóságok különböző elképzeléseket mérlegelnek, köztük a bordélyházak engedélyeztetését. Azt azonban ellenzik, hogy vöröslámpás negyedek létesüljenek a törvényi enyhítés eredményeképp. Mindezt annak érdekében, hogy legalizálják a tetemes haszonnal működő szexuális ipar bevételét, és könnyítsenek az örömlányok terhein. A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanis “tettenérés” esetén kizárólag őket büntetik, a kuncsaftjaikat nem.

Lazítanának az eddigi szabályozáson, és engedélyeznék a kisebb, szexuális szolgáltatásokat nyújtó üzleti vállalkozásokat – jelentette be csütörtökön a tajvani kormány. A hatóságok különböző elképzeléseket mérlegelnek, köztük a bordélyházak engedélyeztetését. Azt azonban ellenzik, hogy vöröslámpás negyedek létesüljenek a törvényi enyhítés eredményeképp. Mindezt annak érdekében, hogy legalizálják a tetemes haszonnal működő szexuális ipar bevételét, és könnyítsenek az örömlányok terhein. A jelenlegi jogszabályok szerint ugyanis “tettenérés” esetén kizárólag őket büntetik, a kuncsaftjaikat nem.

A tervek olyan bordélyházakat engedélyeznének törvényesen, amelyekben 3, maximum 5 örömlány dolgozna. A tajvani kormány szerint az elképzeléseket közzéteszik a nyilvánosságban, hogy véleményt kapjanak azok elfogadottságáról. Egy februári közvélemény-kutatás adatai szerint egyébként a megkérdezett tajvaniak többsége támogatja az ötleteket, és azon túlmenően még a szexnegyedek engedélyezését sem ellenezné.

Tajvanon egyébként a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében a “tetten ért” örömlányokat 3 napig börtönbe zárhatják, és csaknem 30 ezer tajvani dollár, átszámítva 188 ezer forint pénzbírságra is ítélhetik – míg kuncsaftjaikat szabadon engedik. Bár a tajvani szexipar bevételeiről nincsenek elérhető, konkrét adatok, a hozzáértők becslései szerint több százezer ember dolgozik az ágazatban, amelyik évente mintegy 60 milliárd tajvani dolláros (376 milliárd forintos) bevételt hoz az üzemeltetőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik