Szórakozás

Terry Blacktől elvehetik gyerekeit?

Segélyt kért Terry, mert nincs pénze felnevelni gyermekeit.

Terry Black (53) egyedülálló kétgyerekes apaként neveli Danit (9) és Fannyt (5) Szigetszentmiklóson. Mivel a számlákat lassan nem képes miből fizetni, segélyért folyamodott.

– Iskolakezdés előtt beadtam az önkormányzathoz egy kérelmet, amelyben leírtam, hogy nincs állandó jövedelmem, rokkantnyugdíjazásom folyamatban van, ám két gyereket nevelek egyedül, ezért az iskolai és óvodai étkeztetésükhöz kértem a támogatást – ismerte el Terry.

Két napja meg is kapta a helyhatóság jegyzőjétől a végzést, amelytől alaposan megijedt.

„Amennyiben gyermekei napi megélhetése veszélybe kerül, hivatalból egyéb gyermekvédelmi eljárás megindítását kezdeményezem” – írták. Ezt fenyegetésnek tartom, nem tudom, mit értenek a gyermekvédelmi eljáráson: védelembe vételt, vagy intézeti elhelyezést? A végzésben azt is írják, ha nem folytatom a segély iránti kérelmet, akkor megszüntetik az eljárást. Vagyis ha nem kell segély, akkor békén hagyják a gyerekeimet, ha igen, gyermekvédelmi eljárásra számíthatok – méltatlankodott az apa, aki hozzátette: Fanny és Dani nem éhezik, csak azt a támogatást kérte, amely a hozzá hasonló szociális helyzetben lévőknek jár, de a számlák kifizetése valóban már régen gondot okoz. – Az nem zavarta a hatóságot, hogy Danika hároméves koráig egyetlen fillér családi pótlékot sem kaptam, mert nem én voltam a gyerek gyámja. Volt, hogy kommandósokkal érkeztek, hogy vigyék az intézetbe, bujkálnunk kellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik