Szórakozás

II. János Pál pápa söröző Rómában

Október 14-én nyílik meg Róma központjában a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápáról elnevezett söröző a "Katolikus is lehet szórakoztató" mottóval.

Egyelőre hetente három nap (csütörtök- szombat) este héttől éjfélig várja a fiatalokat Róma első katolikus sörözője. A pub az olasz keresztény dolgozók egyesületének kezdeményezésére született.

Rendkívülinek számít a helyszín is: a II. János Pál sörözőt a legnagyobb római sétálóutca közepén, a San Carlo al Corso templom alatt nyitották meg. Noha a nevét a pápáról kapta, a söröző berendezésében és italkínálatában semmiben sem különbözik a többi hasonló római helytől. Több száz főt képes befogadni, a bejáratánál olvasható programban élő könnyűzenei koncert és könyvbemutató is szerepel, a hitről való beszélgetésekkel együtt.

“Még a kétezres jubileumi szent évben rendezett világifjúsági találkozón jött az ötlet, hogy Rómában katolikus sörözőt nyissunk, mely élénkebb szórakozást kínál a vallásos fiatalok eddigi találkozó helyeinél, ugyanakkor alternatívát tud mutatni a hétvégenként Róma központjában szórakozást kereső, nem feltétlenül hívő fiataloknak is” – mondta el a söröző sajtóbemutatóján Gianluigi De Palo, az Acli római elnöke.

“Nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy nálunk sörözzél, de hozzá akarunk járulni annak a téves szemléletnek az eloszlatásához, hogy a hívő fiatal zárkozott, unalmas és nem tud szórakozni” – tette hozzá a tulajdonos Massimo Camussi. Adj innom! – szól a GP2 pultjára vésett evangéliumi idézet (Jn 4,7). A II. János Pál söröző már saját internetes honlapot (www.gpdue.it) és Facebook-oldalt is nyitott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik