Szórakozás

Első osztályos lett egy 39 éves családapa

Elsősorban a hajtási engedély megszerzése ösztönözte a 39 éves Mirel Mihait, hogy beiratkozzon a Második esély elnevezésű oktatási programba.

A négygyerekes családapa egy vonalasfüzettel és egy golyóstollal felszerelkezve érkezett az alexandriai 7-es számú általános iskolába, hogy elsajátítsa a betűvetés tudományát – írja a manna.ro. Három évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy a családapa belássa, analfabétán nem viszi sokra. Többek között nem kaphat hajtási engedélyt sem.

Bár szülei nyolc éves korában iskolába íratták, nem sokat koptatta a padokat, és nem is igen ragadt rá semmi. “Kijártam az első osztályt a falum, Brânceni iskolájában. De nem szerettem egyáltalán, nem is jártam arrafele. A családom kazánokkal foglalkozott, jártunk-keltünk az országban, és hamarabb megtanultam kazánt szerelni, mint számolni” – mesélte Mirel Mihai. A férfi gyerekkorában a második osztályt már nem járta ki.

Mirel négy gyermeke közül egyébként csak egyik kislánya jár iskolába. “Van egy kislányom, aki most második osztályos a brânceni-i iskolában. A többi nem szereti a könyvet. Megpróbáltam iskolába iratni a nagyobbik fiamat, de nem fogadták be az első osztályba, mert túl idős, úgyhogy hagyta a könyveket” – magyarázta Mirel, aki most azt tervezi, hogy gyermekeit is ráveszi, hogy éljenek a Második esély programmal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik