Szórakozás

Íme a világ legalacsonyabb embere

A férfi hetven centiméter magas és 10 kilót nyom.

A 24 éves kolumbiai férfi, Edward Nino Hernandez – anyja elmondása szerint – kétéves korában “felhagyott” a növéssel. Amúgy “nemigen lóg ki a sorból”, korabeli honfitársaihoz hasonlóan éli napjait – bár nem teljesen, mivel a normál termetűekkel ellentétben az emberek őt sokszor felkapkodják, mint kisgyereket, ami zavarja. Szeret táncolni, van barátnője (150 centi magas és 18 éves a hölgy), saját kocsiról álmodik (Mercedest szeretne) és arról, hogy beutazza a világot.

Nem kizárt, hogy erre lesz alkalma, mivel immár bekerült a Guinness-rekorderek közé. A korábbi “piciségi” csúcstartó, egy kínai férfi március 13-án elhunyt, bár valójában nem is volt igazán rekorder, mivel 3 centivel magasabbra nőtt Hernandeznél, csak utóbbiról korábban nem értesült sem a világ, sem a rekordok könyvének szerkesztősége.

Ugyanakkor a kolumbiai férfi nem sokáig örülhet címének, mivel egy nepáli ifjú október 14-én tölti be 18. életévét és nem valószínű, hogy “ránő” Hernandez fejére. Ahhoz ugyanis 14 centit kellene magasodnia, ami pár hét alatt nem valószínű, hogy megtörténik, a nepáli rivális mindössze 56 centis.

Hernandeznek öt testvére van, és 11 éves öccse se langaléta: 93 centi magas. Másik három fivére normál méretű és alkatú.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik