Szórakozás

Emberölés gyanújával nyomoznak Zámbó Jimmy ügyében

Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen - értesült a Népszabadság.

A Nol.hu pénteki cikke szerint a BRFK a közelmúltban elutasította Zámbó Jimmy 53 éves rajongójának feljelentését, aki saját kilenc évvel ezelőtti vallomását hazugságnak minősítette és visszavonta, majd a rendőrségen azt állította: tudja, kinek a keze húzta meg a “király” halántékához szorított pisztoly ravaszát.

A főkapitányság azzal indokolta a döntését, hogy Hulé Éva állításait nem támasztják alá a tragédiát követően elvégzett szakértői vizsgálatok, ráadásul ellentmondásban áll az akkor eljárás megállapításaival és saját korábbi vallomásával is.

Hulé Éva panasszal élt a feljelentés elutasítása ellen. A Fővárosi Főügyészség – mint azt Skoda Gabriella szóvivő a lapnak elmondta – helyt adott a panasznak, és emberölés gyanújával nyomozást rendelt el Zámbó Imre halála ügyében ismeretlen tettes ellen. A főügyészség álláspontja szerint a feljelentő által a nyomozó hatósággal közölt információk felvetik az emberölés gyanúját. Annak eldöntése viszont, hogy ténylegesen történt-e bűncselekmény (és ha igen, azt ki követte el), kétséget kizáróan büntetőeljárás keretében cáfolható vagy mondható ki.

A lap emlékeztetett: Zámbó Imre 2001. január 2-án halt meg, miután engedéllyel tartott pisztolyával halálosan megsebesítette magát. A rendőrség akkor közigazgatási eljárás keretében azt állapította meg, hogy baleset történt. Jimmy előzőleg egy másik pisztollyal egy hangoskodó kakasra tüzelt. Felesége csendre intette, mondván: túl hangos a pisztoly. Ekkor elővette a másik, nagyobb erejű fegyverét, hogy megmutassa milyen is egy fegyver, “ha tényleg hangos”.

Jimmy ekkor felesége felé fordította a fegyver csövét, majd amikor az asszony rákiáltott, hogy ne játsszon a fegyverrel, a fejéhez emelte. “Nincs megtöltve, értsd meg, nincs töltve”, mondta, majd meghúzta a ravaszt. A fegyver elsült, a vizsgálat pedig azzal a megállapítással zárult, hogy baleset történt: Jimmy nem vette észre a fegyver csövében lévő lőszert, amikor elsütötte a pisztolyt. Lőpornyomot ugyanis kizárólag Jimmy kezén találtak, a felesége és Hulé Éva kezén nem.

Hulé Éva azonban azt állítja nem Jimmy sütötte el a fegyvert. (Miután a lakásban akkor csak Jimmy, a felesége és Hulé Éva tartózkodott, egyértelmű, hogy a “király” feleségét vádolta meg gyilkossággal). Hulé Éva azt mondta, korábban a család egyik barátjának kérésére vallott hamisan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik