Szórakozás

Négy napig aludt a 120 kilós kisfiú

A 13 éves Szasa Pehtelev szombaton kórházba került, mert nem lehetett felébreszteni álmából.

Szasához az őt gyámként nevelő nagymamája hívta ki a mentőket szombaton, mert unokája pénteken a szokásos időben lefeküdt és elaludt, de szombaton nem lehetett felébreszteni.

Több felnőtt férfi nem kis erőfeszítésére volt szükség, hogy az alvó óriást a mentőkocsiba tegyék. Szasát azonban a kórházban sem sikerült felébreszteni, s az orvosok már attól tartottak, hogy kómába esett. A röntgenfelvétel azonban kimutatta, hogy a fiúnak tüdőgyulladása van, s ez az orvosok szerint annyira legyengítette a szervezetét, hogy az egyszerűen “kikapcsolódott”.

A sajtó először tavaly számolt be az elhízott kisfiúról, amikor kritikus állapotban kórházba került, s ott kiderült, hogy testsúlya 180 kilogramm, alig tud beszélni, és nem tud járni. A vizsgálatok tisztázták, hogy elhízását hormonális rendellenesség okozza. Diétára és testmozgásra fogták, s fél év alatt 60 kilogrammot fogyott.

Szasa négy napi álom után felébredt, de csütörtökön még kórházban volt, és nem is hagyta el az ágyat.

A nagymama szerint a történtek oka abban keresendő, hogy a hosszú hőség után a hőmérséklet 40 fokról hirtelen lezuhant, s a gyerek legyengült szervezete ezt nem bírta ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik