Szórakozás

Hitlernek zsidó és afrikai felmenői voltak

Belga kutatók az egykori náci diktátor 39 rokonától begyűjtött nyálmintáit elemeztették.

Adolf Hitler maga is az általa alsóbbrendűnek tartott és kiirtásra ítélt népcsoportból származott a DNS-vizsgálatok tanúsága szerint. Azok a belga kutatók, akik előzőleg Hitler még élő rokonsága után kutattak, most 39 rokontól begyűjtött nyálmintát vizsgáltattak meg.

A kromoszómák haplotípusa (kapcsolt variánsok sora a kromoszómán), amit a rokonok mintáiban találtak, nagyon ritka Nyugat-Európában, leginkább az Észak-Afrikában élő berbereknél, valamint askenázi és szefárd zsidóknál jellemző – számolt be az eredményekről a Daily Telegraph.

„Ez egy meglepő eredmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a náciknak milyen fontos volt a származás és tiszta faj eszménye” – fogalmazott a leuveni katolikus egyetem genetikusa, Ronny Decorte, aki hozzátette: Hitler aggasztotta, hogy a származását nem tudta igazolni, most nyilvánvalóvá vált, hogy ő sem volt „árja”.

Hitlert már korábban is „meggyanúsították”, hogy vannak zsidó ősei: apja ugyanis egy osztrák cselédlány és állítólag egy zsidó fiatalember törvénytelen gyermekeként látta meg a napvilágot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik