Szórakozás

Lara édesanyja: nem hiszem el, hogy nincs többé

Ha korábban kapott volna új szervet, talán legyőzi a vírust.

Nem tudom, mi történik, még fel sem fogtam ezt az egészet, csak azt tudom, hogy ő volt a legfontosabb dolog az életemben. Olyan, mintha még mindig élne – zokogott Csentes Éva, Bóta Lara Szonja édesanyja, akit a Blikk telefonon ért utol.

Éva mióta Lara csütörtök hajnalban elhunyt, egy szemhunyásnyit sem aludt. Az édesanya soha, egy percre sem hagyta magára kislányát, érzéseiről hosszabban beszélni azonban még nem tud. Mint mondta, még túl korai lenne.

Lara több mint fél éve került vissza a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának intenzív osztályára, ahol szervezete már nem tudott megküzdeni a legújabb fertőzéssel. Tüdeje annyira károsodott, hogy hosszú ideje csak lélegeztetőgéppel tudott életben maradni. A legjobb kezelés érdekében – mivel összes szerve közül a szíve volt a legegészségesebb – átszállították a Bókay utcai gyermekklinikára.

„Az úgynevezett immunszupresszív gyógyszerek miatt, amit minden transzplantált gyereknek szednie kell a kilökődés megakadályozása érdekében, Lara szervezete nagyon gyenge volt és fogékony a fertőzésekre. Végül egy olyan vírus győzte le, amely a transzplantált gyerekeket támadja meg. Ha előbb kap szívet, és nem omlik össze a 184 napos műszívkezelés közben a keringése, talán még ma is élne” – magyarázta dr. Ofner Péter, az intézet főigazgatója, hozzátéve: Lara esetéből semmilyen következtetést nem kell levonni arra nézve, hogy Szabó Zsolti, vagy Illés Máté – a két hasonlóan sok időt műszíven töltő kisfiú – állapota hogyan alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik