Szórakozás

Szabad egy táncra, Blöki?

Egyre több két- és négylábú rajongót nyer meg a kutyasport egy új válfaja, amikor a gazdik kedvenceikkel táncra perdülnek.

Dália kecsesen táncol a mezőn keresztül, itt egy fordulás, ott egy enyhe csípőrázás, végül egy mély meghajlás. Anne Schmidt és kutyusa egy hetet töltöttek el a németországi Wittlichben lévő Scheuerhofi Állatakadémián és tanulták együtt a kutyatáncot. “Nagyon élvezem… Hihetetlen, hogy a kutyák ezt milyen gyorsan megtudják tanulni” – mondta a 27 éves Schmidt.

Viviane Theby, az akadémia vezetője biztos abban, hogy ezt minden kutya eltudja sajátítani. Egy nagytestű állatnak ő a lassú keringőt ajánlaná, miközben a kisebbek akár a rock’n’rollal is megpróbálkozhatnak. A legfontosabb dolog persze a jutalom, amelyet az állat tánc közben kap. Így az ember nagyon nehéz dolgokat is megtaníthat kedvenceinek – magyarázta az állatorvos és viselkedéskutató, aki kutyáknak és macskáknak a zongorázást is megtanította már.

A legfontosabb dolog, hogy állat és gazdája tánc közben közelebb kerülnek egymáshoz. Így a kutyák nem csak sétálni mennek el gazdijaikkal, vagy unatkoznak a lakásban. Theby szerint kutyáknál gyakran olyankor alakulnak ki viselkedési problémák, ha az állat számára nincsen semmi kihívás a mindennapi életben. “Kutyáknak gyakran túl kevés a dolguk, de tánc közben nemcsak izmaikat, hanem eszüket is használniuk kell” – hangoztatta

A kutyatánc eredetileg az Egyesült Államokban alakult ki, ahol ma már olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy versenyeket és bemutatókat is tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik